In-FCTA Festival

CA EN ES

In-FCTA

Festival de cinema a la Terra Alta

El Festival de Cinema de la Terra Alta, l’In-FCTA naix a Bot (Terra Alta) el 2017 de la mà de l’actor Ivan Massagué, Director del primer festival, i el grup de dinamització local de Bot, Sorolla’t, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Bot, el Consell Comarcal de la Terra Alta i altres ens i empreses privades de la comarca, sense la participació desinteressada dels quals hauria estat impossible.

Si bé és cert que aquesta primera edició va ser pensada, dissenyada i realitzada amb un temps record i amb pocs recursos, el resultat final i la participació del púbic de la comarca va superar amb escreix les previsions de l’organització. És des d’aquest punt de vista que es valora positivament la celebració d’una segona edició del festival amb la intenció de fer d’aquesta nova proposta cultural a la comarca un referent i una cita anual de rellevància a la zona.

Ivan Massagué

Ivan Massagué naix el 4 de setembre del 1976 a la ciutat de Barcelona. Comença a treballar cap al 2000, però no és fins el 2005 que se’l comença a reconèixer a la pantalla petita per la sèrie 7 vidas de Tv5. A partir d’aquí no ha parat d’encadenar treballs de diversa índole. Llistem els projectes més destacats de la seua filmografia:

Cinema

 • El hoyo, 2018
 • El año de la plaga, 2018
 • Cerca de tu casa, 2016
 • Raphael: una historia de superacion personal, 2010
 • El laberinto del fauno, 2006
 • Los últimos dias, 2014
 • Pancho: el perro millornari, 2014
 • Kamikaze, 2014

TV

 • Benvinguts a la família, 2018
 • El barco, 2011-2013
 • Cor de la ciutat, 2002-2005
 • 7 vidas, 2005-2006
 • La familia mata, 2007-2009
 • Gym-Tony, 2014-2016.

Sorolla't

Sorolla’t emprèn l’activitat el 2016. Es crea per la voluntat de cedir al poble més sobirania i poder de decisió quant a les activitats culturals i festives que se celebrarien des d’aquell moment. En aquest sentit, funcionem com una extensió del braç de cultura de l’Ajuntament, ens encarreguem de gestionar gran part de les activitats festives i culturals que fins ara gestionava aquest organisme local, a més de tot un seguit d’esdeveniments de diversa índole que hem iniciat pel nostre compte, com és el cas d’In-FCTA. L’equip de dinamització va heretar el nom i la forma jurídica d’una associació de jóvens sense ànim de lucre que havia existit amb anterioritat al poble i que en aquell moment estava poc activa. Ens va semblar adient en tant que la voluntat d’aquells i la nostra era la mateixa i, sota l’apel·latiu Sorolla’t, ens hi sentíem plenament identificats. Després de tot un seguit d’assemblees populars obertes, un grup d’unes set persones van crear el grup de dinamització, també es va crear una llista de persones col·laboradores que ajudarien al grup en tasques que requeririen l’ajuda de més mans. En l’actualitat el grup de presa de decisions és format per deu persones i el nostre funcionament és més aviat horitzontal en el sentit que no hi ha una jerarquia de càrrecs electes a l’estil d’un entitat típica; tothom ocupa el lloc en què se sent més còmode i les decisions es prenen per votacions assembleàries.

Ajuntament de Bot

Des de la primera edició, l’Ajuntament de Bot ha cregut en el festival i ha participat en aquest projecte.
Primer, per In-FCTA 2017, deixant les localitzacions públiques al Festival i facilitant-nos la tasca organitzativa; després, amb In-FCTA 2018, es presentava com a patrocinador principal del projecte en tant que institució governamental de la vila, i, enguany, per In-FCTA 2019, l’Ajuntament ha pres un paper determinant com a membre coorganitzador del Festival, en tant que posa a l’abast d’In-FCTA recursos econòmics, humans i logístics imprescindibles per al bon funcionament de tot l’entramat del Festival