In-FCTA Festival

CA EN ES

Del 4 al 10 d'agost

In-FCTA

Festival de cinema a la Terra Alta

El Festival de Cinema de la Terra Alta, l’In-FCTA naix a Bot (Terra Alta) el 2017 de la mà de l’actor Ivan Massagué, Director del primer festival, i el grup de dinamització local de Bot, Sorolla’t, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Bot, el Consell Comarcal de la Terra Alta i altres ens i empreses privades de la comarca, sense la participació desinteressada dels quals hauria estat impossible.

Si bé és cert que aquesta primera edició va ser pensada, dissenyada i realitzada amb un temps record i amb pocs recursos, el resultat final i la participació del púbic de la comarca va superar amb escreix les previsions de l’organització. És des d’aquest punt de vista que es valora positivament la celebració d’una segona edició del festival amb la intenció de fer d’aquesta nova proposta cultural a la comarca un referent i una cita anual de rellevància a la zona.

In-FCTA és CINEMA

Som un festival que beu de la tradició cinèfila del poble. Set dies d’estiu amb projeccions de pel·lícules entre vinyes, curtmetratges de producció pròpia, un concurs marca de la casa, i art i activitats als carrers. Set dies que són festa major.

In-FCTA és TERRA ALTA

Som la cultura arrelada a la terra amb un festival allunyat dels grans circuits comercials. Som el poble de Bot, a la comarca de la Terra Alta, allunyat de les grans ciutats. Poc més de cinc-cents habitants i l’orgull de ser guardians de l’oli, el vi i Els Ports.

In-FCTA és HISTÒRIA

El festival és hereu del cinema de diumenge que omplia la sala del poble, impulsada pel nostre veí Josep Mulet. És la tradició singular que es troba a l’ADN de Bot i que, sis dècades després, segueix mantenint viva la sala de cine i l’estima i culte pel setè art.

In-FCTA és UN ESCENARI DE PEL·LÍCULA

A falta de sales de concerts, la nostra plaça; a falta de museus, el nostre camp de futbol; a falta d’auditoris, les nostres vinyes; a falta d’amfiteatres, la nostra via verda; a falta de centres culturals, el nostre molí d’oli. La Terra Alta com a escenari i el cinema com a sobirà.

In-FCTA és el FUTUR

El festival marca un precedent a les noves generacions de la Terra Alta i obri la finestra a crear nous referents. Per dedicar-se al cinema, per promocionar-s’hi o simplement per gaudir-ne, el festival alimenta l’esperit crític i desperta noves inquietuds.

In-FCTA és LA SEUA GENT

A Bot els equipaments culturals son les persones. La gent respon al crit del cinema, irrompen a escena fent-se seu el festival i fan de qualsevol carència, virtut. Un entramat de veïnes i veïns, ramaderes i agricultors que són alhora.