In-FCTA Festival

CA EN ES

In-FCTA 2020 s’adapta a la represa amb més actors de renom

El festival de cinema In-FCTA celebra la seva quarta edició i s’ajusta a les mesures necessàries per fer front a la pandèmia. Enguany però, l’actor Edu Soto, l’actriu Mireia Aixalà, la cantant Sílvia Pérez Cruz, el dramaturg Sergi Popermayer i el director de cinema Santi Suárez, entre d’altres se sumen a la llista de cares conegudes del festival que dirigeix el protagonista d’El hoyo (2018), Ivan Massagué.

Tots ells seran els protagonistes d’una gala ben particular que se celebrarà al voltant d’una taula que avituallarà per al gust de tots Pablo Albuerne, conegut com a Gipsy Chef. La cerimònia, que enguany no tindrà públic a causa de la COVID-19, comptarà amb un ampli ventall cultural: actuacions musicals, teatre, humor i una sobretaula d’allò més distesa. L’emissió d’aquest espectacle In-FCTA 2020 tindrà lloc el dia 8 d’agost en línia a través de la web del Festival i s’hi comunicarà els guanyadors del 4t Concurs de Curtmetratges, les bases del qual poden consultar-se a la web infcta.com.

In-FCTA segueix apostant per la formació, la democratització i l’educació cinematogràfica per a infants i adults. Per això, tothom qui vulgui podrà assistir als cursos formatius que oferirà In-FCTA a través d’Instragram Live del 6 al 17 de juliol gràcies a la col·laboració amb l’escola de Cinema FX Animation, escola plenament implicada en el projecte In-FCTA i que hi participa per segon any consecutiu. Un seguit de cursos que inclouen des de la creació de guions audiovisuals fins a la postproducció i els efectes especials, passant per l’edició, la realització i la direcció de fotografia. Aquests cursos van destinats a tota mena de públics, els creadors amateurs i els professionals.

El festival In-FCTA va néixer el 2017 a la Terra Alta amb l’objectiu de fer difusió d’un format cultural, l’audiovisual i el cinematogràfic, que ha tingut sempre una gran presència a la zona, però que en els darrers anys ha perdut la brillantor d’altres èpoques. Però també té ànsies d’expansió i vol internacionalitzar-se cada cop més. Així que busca la participació de tots aquells que senten la crida del cinema, la crida d’In-FCTA.